Autor | Wątek |
| Mocno początkujący | 2017-02-07 17:50  |
Witam, przymierzam się do zakupu zestawu. Waga 72kg wzrost 178, buty 43. Jeździłem pare razy z instruktorem na sprzęcie z wypożyczalni. Co możecie polecić w cenie do 1500zł (za deske, wiazania i buty). Pisałem o porade do jakiegos sklepu ale zaproponowali tylko firme Raven a na forum znalazlem niezbyt pochlebne opinie. Zależy mi zeby troche pojezdzic na tym sprzecie wiec jesli w tym przedziale cenowym nie ma nic sensownego to jestem w stanie troszkę zwiększyć zakładany budżet. |
|
|
| Odp: Mocno początkujący | 2017-02-07 19:22   |
volkl |
|
|
| Odp: Mocno początkujący | 2017-02-07 20:07   |
nie wiem gdzie czytałeś te niepochlebne opinie, ale mniejsza o to... z tym budżetem o nowy sprzęt innej marki może być bardzo ciężko... a raven ma najczęściej złe opinie u sprzedawców konkurencji, którym popsuł sprzedaż... |
|
|
| Odp: Mocno początkujący | 2017-02-07 23:07   |
Również jestem początkujący i w tym roku padła decyzja, dość sprzętu z wypożyczalni:) zakupiłem deskę Raven Decade + wiązania SP Fastec Private i jestem bardzo zadowolony- jest progres i deska również fajnie wygląda- ale wiadomo to rzecz gustu:P |
|
|
| |
|
| Odp: Mocno początkujący | 2017-02-08 6:14   |
Najwżniejsze zeby deska ładnie wygladała, w koncu nie jest do jazdy tylko do ozdoby... ... raven... zawsze mi sie kojarzy z ... daewoo, tez sie dobrze w PL sprzedawały |
|
|
| Odp: Mocno początkujący | 2017-02-08 8:36   |
@UP Brawo za merytoryczną wypowiedź, to po pierwsze. Po drugie czytaj ze zrozumieniem- nigdzie nie napisałem że wygląd jest najważniejszy- tylko że mi przypadł do gustu. Po trzecie ja tam na daewoo się uczyłem jeździć samochodem:) rozbiłem go dwukrotnie ale zrobione z AC które było tanie jak barszcz- więc IDEALNE auto do nauki... Poza tym deska kosztuje tyle ile kosztuje i ma za zadanie nauczyć mnie jeździć, i nie jest mi szkoda że już jest porysowana itp. itd. (ludzie w kolejce pod wyciągiem mają się wzajemnie w głębokim poważaniu- jeżeli wiesz co mam na myśli). Konkludując- mógłbym sobie kupić deskę za kilka tyś. PLN- ale czy ma to sens kupując pierwszą w życiu własną deskę do nauki jazdy??[Modyfikowane: 2017-02-08 8:37] |
|
|
| Odp: Mocno początkujący | 2017-02-08 13:25   |
Dzięki za odpowiedzi ale takie przepychanki za wiele mi nie pomagają. Może chociaż ktoś podpowie jaką dlugosc bo w sklepie proponują 158-160 a z tabelek wychodzi 155-157. |
|
|
| Odp: Mocno początkujący | 2017-02-08 14:02   |
Deske proponuja ci w sklepie zdecydowanie za dluga ! Brawo dla "specjalistow"... Biorac pod uwage twoje parametry oraz fakt ze uczysz sie jezdzic szukaj deski mekkiej ok. Flexu 4 z rockerem, flat rokcerem lub hybryda z.rockerem miedzy wiazaniami, bedzie latwiej inicjowac skrety, bardziej wybaczac bledy. Co do dlugosci to mysle ze ok 153 cm. Biorac pod uwage budzet to zdecydowanie lepiej kupic lepsza testowke niz inwestowac w jakiegos nowego ravena. Np stepchild dirdbag.. napisz do Marcin07 moze cos ma obecnie lub bedzie mial w najblizszym czasie |
|
|
| Odp: Mocno początkujący | 2017-02-08 16:51  |
dla Ciebie optymalną długością byloby około 155 cm brałbym jakiegoś flatrockera ale z tym budżetem świata nie zawojujesz. Warto kupić dobre wiązania i buty - a zwłaszcza na wiązaniach początkujący lubią oszczędzać |
|
|